En brugsanvisning udarbejdet af mesteren udi animeringer: Alan den Woodloose
Der er flere metoder, ved hjælp af hvilke, man kan tilegne sig andres anstrengelser udi den ædle html, og det endda uden at få den mindste smule sved på panden:
 
Den 'autoriserede':
 1. Marker meddelelsen og tryk ctrl f2
 2. Notesblokken åbner, gem filen med endelsen *.htm
 3. Med indstillingerne for mail og news sat til plain text og 'svar på meddelelser i samme format' IKKE markeret, klik videresend.
 4. Gå til 'filer' på den nye meddelelse og gem de vedhæftede filer.
 5. Åbn *.htm filen fra før, slet alle <meta> tags, <base href> tags, samt alt, der står foran <html>
 6. Erstat cid numrene med navnene på de vedhæftede filer, du gemte før. Husk, at grafikfiler ikke behøver have fuld sti, såfremt de befinder sig i samme katalog som *.htm filen, men at lydfiler altid skal have fuld sti - det sidste gælder for OE5. Husk også, at det er her, resultatet af din egen kreativitet kan komme ind i billedet, idet du bruger dine egne grafik og lydfiler. Mens du har scriptet åbent i Notesblokken, husk da at se efter, om dit script kræver, at du angiver dimensionerne på din grafik.
 7. Vær iøvrigt opmærksom på, at OE4 brevpapir og OE5 brevpapir ikke er kompatible. :(. Du kan se, om det brevpapir, du vil låne er lavet i OE4 eller OE5 ved at trykke ctrl f3.
 8. Når alt er klart (du kan evt. afprøve ved at åbne din fil i InterNet Explorer), skal du huske at bringe brevpapiret ind i OE ved at trykke på den lille pil, der er ved siden af 'ny meddelelse' ikonet. Formattér med brevpapir duer kun til baggrundsgrafik.  
Sjuskemetoden:
 
 1. Med mail og news sat til html klikker du 'videresend'
 2. Forsigtigt fjerner du uønsket tekst og andet krymmel. Du kan f. eks. operere med at lade første og sidste bogstav stå og bruge 'delete' ind imellem. Tilsidst fjerner du så også første og sidste bogstav.
 3. Dernæst gemmer du 'værket' i kladder.
 4. Her kan du så hente det, når du skal bruge det.
Vær opmærksom på forskellen mellem OE4 og OE5 også her. Vær også opmærksom på, at det er en dårlig ide at gemme for mange ting i selve OE, det er at bede om computersammenbrud og anden elendighed. Programmet er ikke lavet til at gemme en hel masse i. Opret så hellere et katalog uden for OE til at gemme værkerne i.
 
Den snedige metode:
 
Anvendes til komplicerede sager, som det simpelt hen er for vanskeligt/tidkrævende/træls at genopbygge, og som ikke vil virke ved sjuskemetoden:
 
 1. Gem meddelelsen på skrivebordet.
 2. Hvis det er en *.nws, så døb den om til *.eml
 3. Åbn den i en teksteditor, f.eks. Notesblokken.
 4. I begyndelsen af filen findes en række linier, der begynder med X-
 5. Tilføj her en linie, der hedder X-unsent: 1
 6. Gem.
Nu er meddelelsen klar til at sende.


Besøg Alans gode sider her - med TRIKS og TIPS!